Anticholesterol diyet kan damarları ve kalp sağlıklı tutmak için yardımcı olur ve kilo ve vücut ağırlığı kontrol altına almak için. Bir kural olarak, diyet doktorlar tarafından reçete, Eğer analiz sonuçları kan kolesterol artan bir endeksi doğruladı (fazla 5 mmol/L). Ama Anticholesterol diyet menüsü kardiyovasküler hastalığın önlenmesi ve obezite kilo kaybı için sağlıklı bir diyet için bir temel olarak alınabilir.
Vücutta kolesterol rolü
Diyet özünü geçmeden önce, kolesterol ne olduğunu ve rolü vücutta ne olduğunu anlamak önemlidir. Kendi düzeyini azaltmak için yemek ilkeleri doğru anlayış sağlık ile sorunları önlemek olacaktır.
Kolesterol bir zhiropodobnoe madde, vücutta biyolojik reaksiyonların bir dizi önemli bir bileşenidir. Katılımı olmadan hücre zarları, hormon üretimi, sinir ve Endokrin sisteminin normal işleyişi oluşturmak mümkün değildir.
İki tür kolesterol vardır:
"iyi"-lipoprotein yüksek yoğunluklu bir parçasıdır (HDL), daha fazla işleme için karaciğer periferik dokulardan yağ parçacıkları taşıması, onları yağ mevduatları akın gelen damarları arındırmak;
"Bad"-LDL bir bileşeni (düşük yoğunluklu lipoprotein)-gemilerin duvarlarında aterosklerotik plaklar oluşumuna yol açar ve kalp ile ilgili sorunların olasılığını artırır.
Kolesterol seviyesi ve HDL ve LDL kadınların ve erkeklerde oranı farklı yaşam dönemlerinde biraz farklıdır.
Erkek ve kadınlar için Anticholesterol diyet genellikle doktor tanıklık tarafından kalp, yaşlı veya risk (obezite, varis, hipertansiyon) ile mevcut sorunlar varsa reçete edilir.
Bir diyet "oturmak" için gerekli değildir. Onun diyet sağlık sorunları provoke edebilirsiniz-kolesterol ilk normal düzeyde, bu kritik bir düşüş oluşabilir.
Kadınlarda vücutta kolesterol eksikliği olumsuz üreme işlevini etkiler ve genellikle obeziteye yol açar (metabolik bozukluklar nedeniyle). Erkeklerde kötü alışkanlıkları varlığı bu maddenin düşük düzeyde önemli ölçüde karaciğer kanseri riskini artırır, daha sık alkol ve ilaç bağımlılığı yol açar.
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Temel ilkeler
Bu hayvan ürünleri yeme intemperate LDL düzeyinde bir artış yol açar ve kalp ve damar hastalığı riskini artırır inanılmaktadır.
Bitkisel Gıda kolesterol bulunmayan, ancak LDL düzeyini düşürücü katkıda maddelerin zengin:
Polifenoller (meyve ve kırmızı ve menekşe renk, yeşillikler, kakao fasulyeleri, baharatlar);
Gıda lifler (tahıl, sebze, Keten tohumları, ayçiçeği);
Fitosterinami (fındık, baklagiller, soya fasulyesi, narenciye);
Doymamış yağ asitleri (avokado, bitkisel yağlar).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder