24 Haziran 2018 Pazar

Bahar için diyet

Baharda hangi ürünleri tercih edersiniz? Birisi hızlı ve buna göre, et, balık, yumurta yemek değil gözlemlerle.
Yaz için bekleyen biri bir diyet oturur ve sadece düşük kalorili gıdalar yemeye çalışır. Uygun beslenme için başka bir yol Ayurveda sunuyor. Bu sisteme göre, baharda çoğumuz gerçekten süt ve et ürünleri, hem de tatlı yararı olmayacaktır.

Bahar için diyet

Yemek ne olursa olsun, yemek size enerji, canlılık verir unutmayın. Ne zaman biz ihmal ve beslenme ile vücut tedavi, bizim arzuları gibi (ister hızlı gıda veya baharatlı sos bir zamanda biz çok sıcak), bu bizim enerji etkileyebilir. Bu yüzden en sağlıklı insanlar yıl belirli bir süre için listede yiyebilir: Bu sindirim sistemi ve diğer bozukluklarda dengesizlik önlemek için yardımcı olacaktır.

Baharda, tüm sağlıklı insanlar Kapha-dosha azaltmak ürünleri yemek için yararlıdır. Listeden ürünler zaman durgunluk mukus, aşırı ağırlık, şişlik, mide ağırlık hissi terapötik etkisi olacaktır.

Temel prensip: ürün tüketimini keskin, acı ve sıkıştırıcı tat ile artırın.

Kaçının: tatlı, ekşi ve tuzlu.

Tahıl
Vücut üzerinde podsushiwatm etkisi ile tost çok Kapha türü insanlar için yararlıdır.

En uygun: Amaranth, arpa, basmati pirinç, buğday, Mısır Groats, Quinoa.

Küçük miktarlarda: darı, çavdar.

Önerilmez: yulaf, tahıl ve pirinç pirinç (beyaz ve kahverengi), buğday, Bütün buğday.

Süt ürünleri
En uygun: keçi sütü, yağsız süt, soya sütü.

Önerilmez: tereyağı, ayran, peynir, krem, Curd, dondurma, kefir, ekşi krem, yoğurt.

Tatlandırıcı
En uygun: sadece ham bal (ılımlı miktarlarda).

Önerilmez: früktoz, akçaağaç şurubu, pekmez, ham kamışı şekeri, beyaz ve kahverengi şeker.

içeriğe
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o
Yağ
Çok küçük bir miktar tüm yağlar kullanın. Hatta en nitel olanlar istismar varsa Kapha dengesizlik neden olur.

En uygun: canola, Mısır, hardal, Safflower, soya, ayçiçeği.

Önerilmez: badem, avokado yağı, Hindistan cevizi, zeytin, fıstık, susam.

Meyveler ve meyveleri
En uygun: kurutulmuş meyve, elma, kiraz, Cranberries, greyfurt, nar, Erik, üzüm.

Küçük miktarlarda: kayısı, limon, Limes, papaya, ananas.

Önerilmez: tatlı meyve, avokado, muz, çilek (ahududu, böğürtlen, yaban mersini, çilek), Misk kavun (Cantaloupe), Hindistan cevizi, tarihler, incir, üzüm, Mango, kavun, ananas, portakal, şeftali, armut, persimmons, Erik, mandalina, karpuz.

Sebze
Yaz aylarında sebzeler daha iyi ham yenir, ve diğer mevsimlerde ısıl işleme maruz kalmak. Çiğ sebze sindirim kötüleşir düşünüyorsanız, tamamen onları dışlamak daha iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder